Webbeheer

Met alleen een website opzetten, ben je er nog niet. Je moet ook tijd en aandacht besteden aan onderhoud.

Weblof verzorgt uitgebreid WordPress-onderhoud om ervoor te zorgen dat uw website veilig, up-to-date en optimaal presterend blijft.

Onderhoudspakket:

1. wekelijkse backup met restore mogelijkheid
2. software updates: WP core, plugins, thema
3. beveiliging van de website
4. website performance
5. monitoring
6. maandelijkse rapportage verrichte werkzaamheden
7. Google Analytics rapportage 

Backup
Voor uw gemoedsrust is niets zo belangrijk dan regelmatig een volledige backup van uw site te maken. Wekelijks maken we een backup zowel van de database als van de bestanden. Deze wordt op een veilige plek opgeslagen. Ook voordat er updates op de site worden uitgevoerd wordt eerst een backup gemaakt. Je weet nooit wat er gebeurd, website crasht onverwacht of wordt gehackt. Met een goede backup kun je het allemaal weer terugzetten
.

Updates
Iedere week kijken we of er updates moeten worden uitgevoerd. WordPress-core, thema’s en plugins. Updaten is erg belangrijk om een aantal redenen:
– De website wordt veiliger wanneer je de laatste updates installeert. Vaak worden veiligheidslekken gedicht.
– Wanneer er een nieuwe versie van WordPress/DIVI beschikbaar komt, moeten vaak de gebruikte plugins ook ge-update worden om ze compatibel te maken met de nieuwe versie.
– Updates bieden soms nieuwe functionaliteit die je kunt gebruiken voor de website.

Security
We voeren regelmatig beveiligingscans uit om mogelijke problemen op te sporen. Veel website bezitters besteden onvoldoende aandacht aan de beveiliging van hun site, echter iedere website loopt het risico te worden gehackt.

Performance
– Hoe langer uw website bestaat, hoe meer verouderde info er in de database komt te staan die niet meer gebruikt wordt. Deze oude informatie kan aanleiding geven tot een slechtere performance van uw website. Periodiek gaan we de database opschonen waarbij de oude niet meer gebruikte data wordt verwijderd.
– Het is belangrijk om op vaste tijden de performance van uw site te meten. Een snelle laadtijd is van groot belang voor de SEO-score van Google. Iedere seconde telt dus besteden we daar maandelijks aandacht aan en bekijken we of we ergens nog een verbetering aan kunnen brengen.

Monitoring
– Eens per maand kijken we naar uw site. We bladeren door een paar van de belangrijkste pagina’s om er zeker van te zijn dat alles nog naar behoren werkt zoals u verwacht. We kijken of alle belangrijke data nog up-to-date is, af alle formulieren nog steeds werken, kortom of de site nog goed werkt voor uw bezoekers.
– We controleren op gebroken links of 404-fouten. Wanneer gebruikers op links klikken en doodlopende 404-fouten tegenkomen, raken ze gefrustreerd en komen ze mogelijk nooit meer terug. Gebroken links hebben bovendien een negatieve invloed op de Google ranglijst.

stijgende grafiek
Voor het onderhoudspakket geldt:

  • Het eerste jaar 1 maand gratis bij het afnemen van een jaarabonnement. 
  • Maandelijks opzegbaar, uiterlijk op de laatste dag van de maand
  • We checken altijd eerst of de website in aanmerking komt
  • Voor het onderhoud van de site hebben we je WP admin en ftp inlog gegevens nodig
  • Uiteraard zullen we deze gegevens met niemand delen
U krijgt via de mail een maandelijkse rapportage met wat er allemaal aan onderhoud is gedaan. U krijgt dus onder andere te zien hoeveel back-ups er gemaakt zijn, of er updates zijn uitgevoerd voor WordPress, plugins en thema’s, hoe vaak er een malware scan is uitgevoerd.

Hebt u een vraag of wilt u een afspraak maken? Email ons!

Adres

Klooslaan 27

9721XL  Groningen

Mobiel

+31 633175751

M-V: 8am-5pm, Z-Z: Gesloten

15 + 2 =