Uw WordPress database is gecrasht.

WordPress gebruikt, net als veel andere webapplicaties, MySQL als databasebeheersysteem omdat het een snelle, betrouwbare en flexibele optie is die goed werkt voor het beheer van de grote hoeveelheden gegevens die op de meeste websites zijn opgeslagen. MySQL is ook een open-source software, wat betekent dat het gratis te gebruiken en aan te passen is, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor ontwikkelaars.

Bovendien heeft MySQL een grote en actieve community van gebruikers, wat betekent dat er een schat aan bronnen en ondersteuning online beschikbaar is voor ontwikkelaars die het gebruiken. Het is ook goed gedocumenteerd, waardoor het voor ontwikkelaars gemakkelijk te leren en te gebruiken is.

Over het algemeen is MySQL een populaire keuze voor webapplicaties omdat het een krachtig en betrouwbaar databasebeheersysteem is dat aan de eisen van de meeste websites kan voldoen.

 

Database crash

Als uw WordPress Mysql database is gecrasht, zijn er een paar stappen die u kunt proberen om het probleem op te lossen:

Controleer de foutenlogboeken van uw website voor aanwijzingen over de oorzaak van de crash. Deze informatie kan u helpen bij het identificeren van specifieke problemen die moeten worden aangepakt.

Probeer de database te repareren met behulp van de ingebouwde reparatietools van WordPress. Om dit te doen, voegt u de volgende regel toe aan uw wp-config.php-bestand:

define( ‘WP_ALLOW_REPAIR’, true );

Bezoek vervolgens de volgende URL in uw webbrowser:

http://yourwebsite.com/wp-admin/maint/repair.php

Er verschijnt een pagina met twee opties: “Database repareren” en “Database repareren en optimaliseren”. Selecteer de juiste optie en klik op de knop “Repareren” om het reparatieproces te starten.

Als de ingebouwde herstelprogramma’s niet werken, moet u mogelijk uw database herstellen vanaf een back-up. Als u geen recente back-up hebt, moet u de database mogelijk handmatig opnieuw opbouwen door een nieuwe database te maken en al uw gegevens opnieuw te importeren.

Als u de databasecrash niet zelf kunt oplossen, moet u mogelijk hulp zoeken bij een WordPress-ontwikkelaar of het technische ondersteuningsteam van uw hostingbedrijf. Zij kunnen mogelijk het probleem diagnosticeren en een oplossing bieden.